Executive coaching

Mensen in leidinggevende posities lopen ook tegen grenzen aan. De zin “ik moet veel ballen in de lucht houden” valt geregeld tijdens gesprekken die ik met hen heb. Met In De Basis bied ik Executive Coaching aan. De coach sessies vinden een-op-een plaats en bij voorkeur in de natuur. Ik maak gebruik van verschillende locaties en dito natuurgebieden.

Executive Coaching is een vorm van professionele ontwikkeling waarbij ik als coach één-op-één samenwerk met jou als leidinggevende of (senior) leider om jouw leiderschapsvaardigheden te verbeteren, doelen te formuleren, deze te bereiken en complexe uitdagingen aan te gaan. Deze vorm van coaching is op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van jou als leidinggevende; denk hierbij aan onderwerpen als strategie, communicatie, delegeren, besluitvorming en teambuilding.

Tijdens het coaching proces bied ik als coach feedback, begeleiding en ondersteuning. Ik maak gebruik van verschillende technieken zoals rollenspel oefeningen, actief luisteren en oefeningen waarbij we gebruik maken van wat de natuur ons biedt. Dit met als doel dat jij nieuwe vaardigheden en gedragingen ontwikkelt. Executive Coaching duurt meestal tussen 3-6 maanden. We ontmoeten elkaar regelmatig, meestal 1-2 keer per maand.

Een van de belangrijkste voordelen van Executive Coaching is dat het jou als leider effectiever kan maken in jouw functie. Door samen te werken met mij krijg je inzicht in jouw eigen leiderschapsstijl en leer je hoe je sterkere relaties kan opbouwen met jouw medewerkers, effectiever kan communiceren en betere beslissingen kan nemen. Daarnaast kan executive coaching leiders helpen bij het navigeren door complexe uitdagingen en overgangen, zoals fusies en overnames of veranderingen in het leiderschap.

Een ander voordeel van Executive Coaching is dat het organisaties kan helpen om toptalent te behouden. Door te investeren in de ontwikkeling van hun leiders, laten organisaties zien dat ze toegewijd zijn aan de groei en het succes van hun werknemers, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en retentie van werknemers. Bovendien zijn leidinggevenden die coaching ontvangen vaak eerder geneigd om bij een organisatie te blijven die waarde hecht aan hun professionele ontwikkeling.

Executive Coaching is een waardevol instrument voor organisaties die hun leiders willen ontwikkelen en hun strategische doelen willen bereiken. Door samen te werken met een bekwame coach kunnen leidinggevenden nieuwe inzichten en vaardigheden verwerven die hen kunnen helpen complexe uitdagingen te navigeren en succes te stimuleren.

Wil je eens met mij sparren over jouw functie als leidinggevende? Stuur me dan een mailtje of een appje of vul jouw gegevens in op de contactpagina.

.

 

Frank Roelands, gecertificeerd loopbaancoach