In de Basis Loopbaanadvies

Opzij, opzij, opzij

“Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting. Dat is een voorspelling die dienstverlener Arbo Unie doet. Willem van Rhenen, hoogleraar en stressexpert bij Arbo Unie, luidt de noodklok.”

Bron: AD, 14 oktober 2019

Herman van Veen zong ooit “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast”. Het lied stamt uit 1979. Blijkbaar was het voor Herman zelf een actueel item, anders schrijf je er geen lied over toch?

Inmiddels is het 2019, we zijn 40 jaar verder en ik heb niet de indruk dat we ons tempo hebben verlaagd sinds 1979. Integendeel; velen haasten zich van de ene naar de andere afspraak, zowel op het werk als ook prive. We proberen uit alle macht controle te houden over onze agenda door schema’s, agenda, kalender, cursus time-management etc. Daarbij is het ‘verboden’ om te laat te komen; dat is bijna een godszonde. Let maar eens op hoeveel mensen zeggen dat ze een hekel hebben aan te laat komen. Of dat ze zich ergeren aan als er iemand te laat op een afspraak verschijnt.

Lees meer